Сент Етиен сътвори пълен обрат в мача с Анже от 14-ия кръг на Лига 1. "Зелените" надделяха с 2:1, след като до почивката падаха с 0:1 и упорито продължават да преследват местата в зона Европа. 

А мачът започна много зле за тях. Още в 10-та минута домакините получиха възможност да изпълнят дузпа след доста спорно отсъждане на съдията. Браян Дабо задържа Никола Пепе в наказателното поле, но в интерес на истината и двамата футболисти нарушиха правилата. 

Реферът обаче прецени да отсъди най-тежкото наказание и зад топката застана Фамара Диадию. Неговият удар обаче беше отразен от вратаря Стефан Руфие и статуквото се запази. Но не за дълго. 

В 18-та минута страхотна контра на Анже позволи на Пиери Капел да изведе Никола Пепе, след като беше получил пас с пета. Младокът се откъсна, преодоля Руфие и прати топката в мрежата му за 1:0. 

До почивката последваха множество пропуски и пред двете врати, но попадения така и не паднаха. Така развръзката остана за второто полувреме, а в него дойде и драмата за домакините. 

В 59-та минута Сент Етиен изравни. Тогава Анри Севе центрира перфектно от корнер и качи топката на главата на Флорентен Погба и братът на Пол Погба се разписа за 1:1, слагайки началото на обрата. 

Пропуските пред двете врати ставаха все по-чисти, но нов гол така и не падна до 78-та минута. Тогава "зелените" направиха 2:1 с гол на Усама Танан, който със самостоятелен пробив препарира защитата и вратаря на Анже. 

В края остана време само Кевин Малсюи да бъде изгонен със спорен червен картон, но той едва ли ще наруши настроението у играчите на най-титулувания френски клуб във вътрешния шампионат. 

След този развой Сент Етиен е на осмото място с 21 точки, само на две от Зона Европа. Анже пък е 10-и с 18 точки и поизостана от тази надпревара.