Пари Сен Жермен направи достатъчното, за да се сдобие с три точки в първенството на Франция в навечерието на важния мач с Арсенал в Шампионската лига през седмицата. Парижани надделяха с 2:0 над Нант и се изравниха по точки със сегашния лидер Монако. 

Единственото попадение преди почивката беше дело на Анхел ди Мария след само 13 минути игра, в края и Хесе Родригес от дузпа само оформи резултата. Това се оказа и напълно достатъчно за този ценен успех над надъханите "канарчета" на "Парк де Пренс". 

Мачът започна сравнително равностойно, като при първата си по-сериозна атака домакините поведоха. Многоходова комбинация по левия фланг започна от Максуел, мина през Блез Матюиди, който намери Жан-Кевин Огюстен, а той пусна топката през краката на защитник, за да намери Ди Мария на стрелкова позиция и той не пропусна - 1:0. 

Последваха силни минути и за Нант, но вратарят Кевин Трап се намеси добре на два пъти между 25-та и 30-та минути и спаси положения на Гийом Жиле и Освалдо Вискариондо, за да запази аванса на тима си. 

В 38-та минута беше отменен гол на ПСЖ, дело на Жан-Кевин Огюстен след асистенция на Хатем Бен Арфа, но се оказа, че има засада в тази ситуация. Така повече голове преди почивката не паднаха. 

До края на двубоя парижани удържаха инициативата и на свой ред имаха още няколко положения да удвоят преднината си, но Блез Матюиди и Анхел ди Мария не можаха да се разпишат и в крайна сметка всичко приключи. 

На тях им остана време да вкарат и още един гол, като той падна минута преди края, а точен тогава беше Хесе Родригес от дузпа с дебютния си гол за парижани и с това беше оформен крайният резултат от този мач. 

Така Пари Сен Жермен събра 29 точки в актива си, колкото има и лидерът Монако, заедно с Ница. Но тимът от Лазурния бряг може да се откъсне отново в неделя, когато е мачът му със Сент Етиен. Нант остава малко над чертата на изпадащите със само 12 точки.