Лион записа втора поредна победа в първенството на Лига 1, благодарение на която се изкатери още малко в таблицата. "Хлапетата" надделяха трудно с 1:0 над Лил като гости и временно се озоваха на четвъртата позиция.

Този мач беше решен още в началото си. В 3-та минута беше отбелязан единственият гол, дело на Максуел Корне, а малко след почивката и Юнус Санкаре от домакините беше изгонен, с което улесни задачата на противника да се добере до успеха.

Единственото попадение в този мач дойде след образцова контра на гостите. Жордан Фери беше изведен зад защитата на противника и подаде успоредно на голлинията към Максуел Корне, който сам срещу вратата на един метър от нея нямаше как да пропусне.

Малко след това играчите на Лион имаха претенции за дузпа. Едер от състава на Лил игра с ръка до аутлинията, което беше повече от явно. Но реферът прецени, че преди португалецът да го стори, топката е напуснала очертанията на терена и не даде нарушение. Но всъщност категорично не беше прав.

Домакините се оплакваха в 25-та минута. Тогава Никола де Превий отбеляза гол, след като се измъкна зад защитата, но той беше отменен заради засада. Повторенията показаха, че макар и с милиметри, такава има.

В крайна сметка, въпреки че и двата тима пропиляха по едно положение до почивката, през първото полувреме повече голове в този мач не паднаха. През втората част стана малко по-лесно за гостите след изгонването на Санкаре в 55-та минута за втори жълт картон.

В края Лил се хвърли в отчаян натиск в търсене на попадението и можеше да стигне до него в 90-та минута. Тогава Ибрахим Амаду стреля от около 20 метра, като този истински снаряд срещна напречната греда, но топката така и не влезе в мрежата.

Все пак Лион успя да удържи преднината си и взе важните три точки, с които има вече 22 в актива си, само на седем зад лидерите на Монако и Ница. Лил е под чертата на изпадащите със своите 10 точки.