Монако излезе начело в класирането на френската Лига 1 след победа над последния в класирането Лориен с 3:0. Макар и с убедителен резултат, успехът не дойде толкова лесно и "монегаските" трябваше да се мъчат повече от час, докато преодолеят противниковата отбрана.

Радамел Фалкао с първото си докосване в мача, както и Тома Лемар и Габриел Бушия от преки свободни удари оформиха крайния резултат, с който тимът на Леонардо Жардим излезе на първото място.

Мачът започна двуостро и имаше ситуации пред двете врати. Бенжамен Муканджо и Силвен Марво направиха невероятни пропуски за Лориен, а защитникът Зарго Туре също не успя да се разпише от изгодна ситуация.

"Монегаските" бяха доста по-стъписани в началото, но и те имаха своя единствен шанс, който беше пропилян от Тома Лемар. Но определено по-чистите ситуации преди почивката бяха за Лориен, но голове така и не паднаха.

Веднага след подновяването на играта Монако имаше шанс да поведе, но Лемар тресна гредата в 48-та минута. И в средата на полувремето дойде време за промени, които се оказаха решаващи за победата на тима от Княжеството.

В 63-та минута на терена се появи Радамел Фалкао и само минута след това колумбиецът се разписа. При една контра и след комедия от грешки в защитата на Лориен топката стигна до нападателя на около 4-5 метра пред голлинията и той се разписа.

Само три минути след това всичко в мача приключи като интрига. В 67-та минута Тома Лемар стреля перфектно от пряк свободен удар и прониза вратата на домакините за втори път и на практика всичко свърши.

До края мачът просто се доиграваше, но в крайна сметка имаше и време за още едно попадение. В 93-та минута Габриел Бушия стреля от пряк свободен удар, топката рикошира в тялото на защитник на Лориен и излъга вратаря, за да се озове в мрежата му за трети път.

Така се стигна до крайния успех с 3:0 за Монако и така "монегаските" са временно на върха с 29 точки, колкото има и Ница, но с мач по-малко. Лориен е на дъното със 7 точки и му предстоят тежки моменти.