Нападателят на Пари Сен Жермен Единсон Кавани излезе със специално обръщение, в което засвидетелства своята лоялност към френския гранд. Уругвайският нападател, за когото се шуми много, че е в конфликт с треньора Лоран Блан, заяви, че се надява още дълги години да брани цветовете на парижани.

29-годишният играч кара своя трети сезон на „Парк де Пренс“, като все още не може да убеди капацитетите, че привличането му бе сполучлив ход. Откакто той смени Италия с Франция няма ден, в който да не се говори за негов трансфер в друг европейски гранд.

Затова не е чудно, че Кавани направи пореден опит да пресече спекулациите, макар и в обръщението си да намекна за търканията, които има с Блан. „Уважавам моя клуб, както беше и в предишните отбори, където играх“, написа южноамериканецът. „Щом нося екипа на ПСЖ, ще го браня все едно съм бил фен на отбора през целия си живот.“

„Единственото, което мога да кажа, е, че въпреки всичките възходи и спадове, откакто съм тук, въпреки всичките дебати около мен, винаги съм опитвал да покажа максимален респект спрямо отбора, клуба и фланелката всеки път, когато стъпя на терена. Ще се опитам да продължа по същия начин. Да показваш най-добрия си футбол зависи от много фактори, така че човек никога не знае... Надявам се нещата да продължат така колкото се може по-дълго време“, заключи Кавани.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS