Италианският спортен ежедневник „Гадзета дело Спорт“ твърди, че е подушил грандиозна трансферна схема между Ливърпул и Ювентус. Според изданието англичаните са отправили меко казано щедра оферта за острието Алваро Мората, която торинци почти сигурно ще приемат, за да могат на свой ред да купят нападателя на Пари Сен Жермен Единсон Кавани.

Информацията по случая гласи, че мърсисайдци изобщо не се поддържали контакт с колегите си от Юве допреди няколко дни, когато директно ги потърсили с готово предложение. То възлизало на забележителните 60 милиона евро, които незабавно били отказани.

Вестникът обаче смята, че позицията на торинци може рязко да се промени през лятото, когато те могат да инвестират въпросната сума в преследването на Единсон Кавани. Тежките взаимоотношения между последния и треньора на ПСЖ Лоран Блан не са тайна за никого и уругваецът вече се оглежда за спасителни варианти.

От друга страна в Юве се опасяват, че трансферното вето над Реал Мадрид няма да влезе от сила през лятото, което означава, че испанците могат да упражнят опцията си да купят Мората обратно срещу 30 милиона евро. Затова „бианконерите“ са склонни да го жертват и да купят нападател, който не е обвързан с подобна клауза.