Треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан беше категоричен, че не смята да пренебрегва принципите си само и само, за да държи щастлив нападателя на отбора Единсон Кавани.

Напоследък във Франция се шуми, че уругвайският национал сериозно мисли върху бъдещето си, понеже все още не получава така желаната роля на централен нападател. Тя приоритетно се пада на Златан Ибрахимович и единственият шанс за Кавани да заеме мечтания пост е шведът да не може да играе.

В събота при успеха 1:0 над Тулуза той беше изваден извън титулярите, като влезе на смяна вместо контузилия се Хавиер Пасторе. Когато уругваецът стъпи на терена, той веднага бе пратен като острие в предни позиции.

По този повод Блан беше достатъчно ясен. „Не съм тук, за да угаждам на този или онзи, аз съм тук, за да печелим мачове“, коментира французинът.

„На полувремето промених системата отново. Играчите ми са професионалисти. Да, те се нуждаят от помощ, но отборът е преди всичко. Отборът е длъжен да пази тима си. Ние правим избори именно по този начин, а не за да зарадваме някого.“

„Срещу Тулуза играхме по този начин, защото те действаха с трима централни бранители. Миналата година срещу Олимпик Лион след само 20 минути смених системата също. За 20 минути тогава Лион ни причини много проблеми и промяната беше наложителна. В случая нямаше как да вкарам дефанзивен играч, защото не печелехме. Нямах много опции да заменя Пасторе, защото той има собствени характеристи. Точно така се спрях на Кавани“, добави Блан.