Българската звезда Димитър Бербатов си заслужи поредните похвали от френските медии заради силното си представяне в мача с Лил снощи. Благоевградчанинът отбеляза единствения гол за тима си при равенството 1:1. 

Освен попадението той имаше още няколко шанса да се разпише, но ги изпусна. Бившият капитан на националния отбор трябваше да се справя без помощта на голямата звезда Радамел Фалкао, който изгледа мача от трибуните и се заговори, че е пред трансфер в Реал Мадрид. 

Медии като RTL отбелязват, че дори и без колумбиеца, "монегаските" имат достатъчно класа в нападение в лицето на българина, но само той не е достатъчен за успехите през новия сезон. Подобно е мнението и на авторитетния вестник "Екип". 

"Представянето на Бербатов беше поставено под особено внимание повече от обикновеното по обясними причини. При отсъствието на Фалкао от списъка с голмайсторите, а и от този на титулярите, в нападение се разчиташе изцяло на българина."

"Той показа, че може да се справи и офанзивният потенциал на Монако не се изчерпва само с най-скъпата покупка от Колумбия. Доста често Бербатов беше изолиран от съотборниците си и това доведе до видимо раздразнение от негова страна."

"Вторият му гол през сезона, който падна в 61-та минута обаче извади останалите играчи в офанзивен план от апатията и на своя страна те започнаха да творят. Но това не се оказа достатъчно за първи успех у дома този сезон", написа "Екип". 

И останалите медии в страната отбелязват колко е ключово значението на българина, а още по време на мача снощи френската версия на "Евроспорт" отбеляза, че Бербатов е сред най-ценните покупки на "монегаските", тъй като е отплатил инвестицията в себе си с 8 гола и 4 асистенции в общо 16 мача от януари насам.