И вторият кръг на Лига 1 донесе огромно разочарование за Димитър Бербатов и неговия Монако. Българинът отново беше най-добрият на терена за своя отбор, който обаче допусна обрат от 1:0 до 1:4 в дербито срещу Бордо на „Жак Шабан-Делма“.

Бившият капитана на националния отбор беше замесен във всяка опасна атака на „монегаските“ преди почивката и сам реализира гола за гостите, но след паузата влизането на Ярослав Плашил и доста спорните съдийски решения на Тони Шапрон тласнаха „жирондинците“ към успеха.

Първото полувреме определено Монако надигра тотално противника си въпреки горещата подкрепа от препълнените трибуни. Още в 7-ата минута Бербо блесна със скоростен рейд отляво и много остро центриране към Валер Жермен, който от границата на вратарското поле някак успя да прати топката в аут след изстрел с глава.

В 20-ата минута много красив пас с едно докосване на Бербатов изведе Окампос пред наказателното поле и аржентинецът потърси долния ляв ъгъл. Седрик Карасо внимаваше и изби далеч от вратата си.

В 41-ата самият Бербатов отправи своя първи опасен шут в мача. Окампос го намери сам пред дъгата и с десния крак българинът нанесе много плътен изстрел, който вещаеше проблеми за Карасо. В последния миг топката се отклони от бранител и затова прелетя на сантиметри покрай лявата греда.

В 45-ата минута обаче „деветката“ доказа класата. Бербо се включи незабележимо за отбраната на противника отляво и поиска топката в наказателното поле. Фабиньо центрира прецизно и с плонж бившият играч на Манчестър Юнайтед разстреля Карасо в близкия долен ъгъл.

На почивката наставникът на „жирондинците“ Вили Саньол предприе рискован ход, като замени звездата си и централен нападател Шейк Диабате с плеймейкъра Ярослав Плашил. Влизането на чеха бързо промени статуквото и в 49-ата минута резултатът бе изравнен. Защитата на Монако запса при центриране отдясно, на далечната греда Контенто свали с глава към Диего Ролан, който от метър стреля точно между вратаря Даниел Субашич и защитника Аймен Абденур.

Десет минути по-късно реферът Шарпон се подведе от действията на Уаби Хазри в наказателното поле и отсъди спорна дузпа. Тунизиецът тръгна на скорост да преминава покрай Абденур, който посегна да го задържи, а играчът на Бордо, усетил това действие, се гмурна на тревата. След известно забавяне Емилиано Сала бе точен и с удар в долния десен ъгъл направи пълен обрат – 2:1.

В 65-ата минута резултът набъбна още повече в полза на домакините, като този път реферите не видяха очевадна засада на голмайстора Ролан. Сане отклони с глава центриране от фаул, а на далечната греда таранът дебнеше, за да добута кълбото в мрежата, макар да бе поне с метър зад предпоследния в отбраната на „монегаските“.

Крахът за Монако стана пълен в 72-ата минута, когато Бордо получи нов наказателен удар за фаул срещу Хазри. И тук техничният африканец преигра, след като първи успя да достигне до слаб пас назад към вратаря Субашич. Играчът на домакините първи чукна топката, а хърватският вратар го закачи леко в опита си да изчисти. Това бе достатъчно за Шарпон да даде втора дузпа въпреки протестите на играчите в червено-бели екипи.

Този път потърпевшият застана зад топката и със сходно на първото изпълнение оплете топката в мрежата за крайното 4:1.

Така Монако е на дъното в класирането без спечелена точка в първите два кръга и голова разлика с 2:6. Единственият тим под тях е Евиан Тонон-Гаяр, който е получил 2 гола повече.

Бордо от своя страна се изравни с временния лидер Сент Етиен, като и двата отбора единствени имат пълен актив от точки и голова разлика 5:1.