Старши треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан заяви, че французите са изиграли най-силния си мач през сезона досега при победата с 3:0 над Шахтьор в Донецк в мач втория кръг в група "А" на Шамионската лига.

"Мисля, че това е най-доброто ни представяне през този сезон. Победихме един наистина силен отбор като Шахтьор. Играхме солидно и в защита, и в атака. Както казах преди мача, отборът, който се отбранява по-добре, ще спечели. Това и стана. Резултатът е убедителен, но Шахтьор ни създаде много проблеми, така че съм изключително доволен", коментира Блан.

"Отправихме по-малко удари от съперника, но създадохме повече чисти положения. Бях малко притеснен през второто полувреме, защото Шахтьор промени играта си, но след това вкарахме и трети гол и това реши всичко", допълни той.

Наставникът на украинците Мирча Луческу смята, че Шахтьор не е заслужавал толкова тежка загуба.

"Не мисля, че заслужавахме такава загуба. Досега срещнахме два велики отбора като Реал Мадрид и Пари Сен Жермен, които са изградени да играят в такъв тежък турнир като Шампионската лига. Не успяхме да вземем нищо и сега трябва да се борим за третото място в групата, защото колкото и добре да играем, през този сезон нямаме да достигнем Реал и ПСЖ", каза Луческу.

"Имаме много млади играчи в полузащитата, които нямат необходимия опит. Те често прибързваха и допускаха грешки. Ранният първи гол на съперника със сигурност повлия, а и ние направихме пропуски след това. На почивката казах на футболистите да поемат повече рискове и да атакуват по-често. Успяхме да променим хода на играта през второто полувреме, но не постигнахме целта си. Пари Сен Жермен заслужи победата, защото се възползва по-добре от шансовете си", допълни румънецът./БТА