ЦСКА Москва мина през ада, за да стигне до победата в гостуването си на Мордовия Саранск. "Армейците" победиха с 6:4, въпреки че на почивката изоставаха с 0:3, а бяха и с човек по-малко. 

Въпреки това, те намериха сили за пълния обрат след почивката, а Сейду Думбия с хеттрик беше големият герой. Българският национал Георги Миланов се появи при 2:3 за Мордовия в 58-та минута и имаше силни изяви, макар да не се отличи с гол или асистенция. 

Иначе мачът започна кошмарно за московчани. Още в 1-та минута Евгени Луценко откри резултата след грешка в защитата на гостите и неумела изява на Игор Акинфеев. А в 12-та минута нещата станаха сложни за ЦСКА след червен картон на Марио Фернандес. 

И за да е ужасът за гостите от столицата пълен, след изгонването му паднаха два бързи гола в тяхната мрежа. Първо в 13-та минута Владимир Риков отбеляза за 2:0 от прекия свободен удар за нарушението на Фернандес. 

Само две минути след това и Руслан Мухамецин се разписа, за да направи преднината на Мордовия класическа след подаване на Олег Власов и всичко в този момент изглеждаше с ясен победител. 

Но на почивката явно е имало сериозна мотивационна реч за играчите на ЦСКА, които се появиха променени на терена и търсеха обрата до края. Основата му беше поставена в 50-та минута, когато влезлият като резерва Кирил Панченко намали на 1:3. 

Всичко се промени коренно в 55-та минута, когато двата отбора отново се озоваха в числено еднакъв състав. Тогава за втори жълт картон беше изгонен звездата на Мордовия Яник Джало и всичко сякаш започна отново. 

В 58-та минута Зоран Тошич намали след страхотен пас на Бибрас Натхо, а малко след това на терена се появи Георги Миланов. И тъкмо веднага след влизането му Сейду Думбия вкара първия си гол в мача след изпълнение от трудна позиция за 3:3 в 59-та минута. 

Но лудостта в този мач нямаше край. В 68-та минута тимът от Саранск поведе отново, като автор на попадението за 4:3 беше Евгени Луценко, а тази преднина се задържа до 80-та минута, когато домакините просто рухнаха. Дотогава Миланов имаше няколко опасни включвания, които обаче не донесоха гол в мрежата на Мордовия. 

Тогава обаче отново се появи Думбия. В 80-та минута той изравни за 4:4, а пет минути след това Ахмед Муса за първи път даде преднина на ЦСКА. В 88-та Думбия с третия си гол оформи крайното 6:4 и хвърли в екстаз феновете на московчани. 

Така ЦСКА удържа върха с 25 точки с осем повече от преследвача Локомотив Москва. Мордовия остава точно над чертата на плейофите с актив от 7 точки.