Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов игра цял мач за своя Кубан Краснодар при победата с 1:0 над новака Арсенал Тула навън. Благодарение на трите точки от този мач, Попето и компания излязоха на втората позиция, макар и преди изиграването на всички мачове от кръга. 

Единственото попадение в двубоя падна едва четири минути преди края. Тогава точен беше румънецът Георге Букур и смълча агитката на домакините. 

Пред Ивелин Попов се откриха две хубави възможности, но те не доведоха до попадение. И двете бяха преди почивката, като при второто се озова в доста спорна засада, която му попречи да се разпише. 

Така въпреки надмощието на Кубан, почти до самия край нямаше попадение. Така се стигна до 86-та минута, когато най-после защитата на Арсенал беше пробита и така чаканото попадение падна. 

В 86-та минута удар на Кулик беше избит нескопосано от вратаря на тулчани Филимонов и топката се озова у Букур, който от няколко метра нямаше как да сбърка и вкара единствения гол. 

Така Кубан събра 14 точки и след шест мача е само на една от лидера Зенит, който е с двубой по-малко. Арсенал пък остава последен само с една в актива си.