Освободеният това лято наставник на Манчестър Сити Мануел Пелегрини не се задържа много дълго без отбор, но със сигурност изборът му изненада мнозина. Чилийският специалист от днес официално е треньор на китайския Хебей Чайна Форчън.

В течащия все още шампионат Форчън се движи пето място във временното класиране, а това доведе до смяната на треньора Ли Тие. Треньорът изкара само година на поста, като явно плати цената за огромните инвестиции в трансфери през зимата и неавидното придставяне. Макар че Форчън едва бе спечелил промоция в китайския елит, през януари отборът се подсили с качествени футболисти като Есекиел Лавеци, Жервиньо, Стефан Мбиа и Гаел Какута. Освен това тимът разполага и с един от най-силните нападатели в местното първенство – бразилецът Алойзио, който година по-рано стана голмайстор на шампионата.

Засега условията по договора на Пелегрини се пазят в тайна. Самият факт от неговото идване говори достатъчно красноречиво за амбициите на Форчън. До края на сезона остават 7 мача, като в последните два месеца играта на тима бе подложена на доста критики. Форчън не успя да запази формата, която показа през първия полусезон, а заради този факт от известно време уволнението беше надвиснало над главата на Ли Тие. Наставникът спечели само 6 точки от последните 9 мача и това беше капката, която дойде в повече на клубните шефове.