Най-скъпият футболист в историята на италианския футбол Гонсало Игуаин преживява доста трудни моменти напоследък, поне що се касае до изявите му с екипа на родната Аржентина. Той се скъса да прави решаващи пропуски в големи мачове за националния отбор и е подложен на унищожителна критика в родината си. 

Нападателят призова да бъде оставен на мира, но в същото време оправда желанието на феновете за по-добри изяви от негова страна. 

"Хората имат право да казват това, което мислят. И щом искат да ме критикуват и да ме плюят, могат да го правят, това е тяхно право. Само ще им кажа, че аз не съм само футболист, а преди всичко човек и имам правото да живея, както всеки друг."

"Да, случва се понякога да страдаме, но това е така в живота на всеки човек. Футболът е моят живот, но понякога в живота има доста по-важни неща. Не искам да се оплаквам, а ще продължа напред. Все пак хората ме критикуват, че пропускам ситуации един на един срещу вратаря, а не виждат други неща."

"Те си правят мнение за теб от един или два пропуска на Световното първенство. За тях, ако вкарваш, си голям футболист, ако пропускаш, си загубеняк. Но аз ще продължа да вярвам в себе си, а тези които не го правят, ще продължат по този начин", сподели Игуаин пред медиите в родината си.