Героят за Сърбия от финала на Световното първенство за юноши до 20 години Неманя Максимович е подготвян последните 6 месеца от българския специалист Станимир Стоилов. Играчът на казахстанския Астана подаде за първото попадение на „плавите” и вкара победния гол в продълженията за победата с 2:1 над колоса Бразилия.

„Много съм радостен за Неманя. Той е едно изключително скромно и трудолюбиво момче. Огромно браво за него”, заяви за Гонг от Астана Мъри.

Стоилов е човекът, който настоява изключително много за привличането на Максимович в редиците на шампиона на Казахстан. Халфът всъщност е единственото попълнение на Астана в началото на 2015 година. Оттогава той е твърд титуляр в тима като изиграва 10 мача и вкарва 4 гола.

Юношата на Цървена звезда е капитан на юношите на Сърбия до 19 години, които печелят европейската титла през 2013 година. В Астана пристига от словенския Домжале по изричното настояване на Станимир Стоилов. За услугите му казахите плащат сумата от 400 хиляди евро.

В момента цената на Неманя Максимович е 10 пъти по-голяма, а в офисите на Астана вече е пристигнала оферта от швейцарския гранд Базел.