Ръководството на Международната федерация по футбол /ФИФА/ е взело решение повече да не настанява свои висши длъжностни лица в хотел "Бор О Ла" в Цюрих. Чиновниците на ФИФА ще трябва да се задоволят от услугите на друг луксозен хотел в близост, защото предишният им носи неприятни спомени. 

Членовете на Изпълнителния комитет на ФИФА винаги са отсядали вна това място, когато са идвали в Цюрих на заседанията и конгресите. Тази традиция оставаше непроменена през последните 12 години. Решението хотелът да бъде сменен е направено и по икономически съображения. Но основната причина е, че там има много неприятни спомени за футболната централа.

Именно в "Бор О Ла" през май и декември 2015 г. швейцарската полиция, по искане на американското министерство на правосъдието, арестува 9 високопоставени членове на ФИФА. Те бяха задържани по обвинения в корупция. Това се превърна в най-големия скандал в историята на световния футбол и доведе до промени в структурата на централата.

Към момента 42 футболни чиновници са привлечени под съдебна отговорност. Някои от тях вече признаха своята вина. Очаква се, че съдебният процес по делото за корупция във ФИФА ще започне в началото на 2017 г. /БГНЕС