Привържениците на Селтик са организирали шумен протест веднага след отпадането на тима от Шампионската лига след реванша срещу Марибор снощи.

Словенците хвърлиха бомбата в плейофите на турнира, като победиха с 1:0 в Глазгоу с общ резултат 2:1 от двете срещи си заслужиха място в груповата фаза.

Около 200 от привържениците на „детелините“ останаха след края на мача, за да протестират на входа на стадиона. Те поискаха оставките на борда на директорите, като основни мишени за тяхното недоволство бяха изпълнителният директор Питър Лоуъл и подчинените му. Наложи се намеса на полицията, която ги разпръсна.

„Разбира се, че е разочароващо. Това е чувство, което ще отнеса с мен. Същото важи за играчите, треньорския щаб и целия клуб – нямаме оправдание“, коментира мениджърът на Селтик Рони Дейла. „Нивото е такова. Не заслужавахме да сме в Шампионската лига. Трябва да започнем да градим още сега, за да може догодина да сме в същия кръг и тогава нещата да се развият по различен начин.“

„Според мен в този мач играхме по-добре, отколкото срещу Легия. Истината е, че просто не сме на нивото на Шампионската лига и сега ще се концентрираме върху Лига Европа“, допълни наставникът.