Размириците в Донецк за пореден път се отразиха негативно на футболния живот в града. След като преди три седмици въоръжени нахлуха в централата на местния гранд Шахтьор, сега пострада и стадионът на клуба "Донбас Арена". 

Съоръжението, за което бяха хвърлени десетки милиони евро за Европейското първенство преди две години, понесе разрушения от минометен обстрел в близост и експлозии, които са разрушили част от североизточната му трибуна. 

По-рано тази седмица пък от клуба обявиха още, че сепаратисти от града са нахлули на терена на съоръжението, но целта за това е останала неизяснена. А ето и какво написаха на сайта на Шахтьор по повод инцидента:

"Две големи експлозии повредиха част от североизточната трибуна на "Донбас Арена". Служителите на клуба веднага бяха евакуирани към безопасни места. За щастие, пострадали няма", пише на сайта на клуба. 

Засега не е ясно за каква сума са нанесените щети на скъпото и модерно съоръжение. Но заради конфликта в тази част на Украйна, Шахтьор вече не играе в Донецк, а в Киев.