Роденият в Бразилия вратар Гилерме дебютира за Русия при победата с 3:0 у дома срещу Литва в приятелски мач. Стражът се появи като резерва на почивката на срещата, заменяйки Станислав Крицюк. 30-годишният Гилерме получи руски паспорт преди около 12 месеца.

Фьодор Смолов откри резултата в полза на домакините пет минути преди края на първата част след пас на Дмитри Тарасов. След почивката точни в 62-ата и в 71-ата минута бяха съответно Александър Головин и Денис Глушаков.

В друга приятелска среща Полша разгроми с 5:0 у дома състава на Финландия. Камил Гросицки, Павел Вжолек и Филип Старжински се разписаха през първото полувреме, а Вжолек и Гросицки се разписаха и след почивката. Австрия надигра с 2:1 като домакин състава на Албания с голове на Марк Янко и Мартин Харник в първите 13 минути на двубоя. Двамата голмайстори се възползваха от грешки в отбраната на албанците и рано решиха крайния изход на срещата във Виена.

Ермир Ленджани вкара почетното попадение за гостите, които завършиха двубоя в намален състав заради червен картон на Ергис Кач точно 12 минути преди края. Албанският футболист удари с лакът Александър Драгович и беше отстранен от терена. По-късно тази вечер Германия играе у дома с Англия.