Официалният сайт на украинския клуб Металист опроверга информацията, че Сергей Курченко, който в момента издържа жълто-сините, има намерение да прекрати финансирането. Собственикът на Металист не само няма намерение да продава клуба, но проучва възможността да купи и един от конкурентите Днепър Днепропетровск.

„ФК Металист опровергава появилите се слухове из сайтовете и печатните медии, че собственикът на клуба Сергей Курченко разглежда възможността да го продаде. Президентът ни не веднъж е демонстрирал своята привързаност към по-нататъшното развитие на клуба и не обмисля продажба.

Заедно с това, Сергей Курченко проучва възможността да закупи Днепър или част от клуба, тъй като се очаква през декември този отбор да бъде обявен за продажба във връзка с решението на досегашния притежател за разпродаване на имущество“, се казва още в сайта на Металист.

Любопитното е, че Днепър е на 1-о място в момента в първенството на Украйна. След 9 кръга днепърци имат 25 точки, постигнати от 8 победи и 1 равенство. На 2 точки е Динамо Киев, а трети е Шахтьор с 21. Металист е на 7-о място в първенството с 12 точки. /БТА