Аржентинските футболисти Алехандро Гомес, Хосе Ернесто Соса и  Джонатан Кристалдо взеха решение да не се присъединят към отбора на Металист Харков заради нестабилната обстановка в Украйна,  съобщава ИТАР-ТАСС. Тримата в момента се намират в Буенос Айрес.

"Няма смисъл да ходим в страна, в която не се чувстваме  спокойно. Оставаме в Аржентина докато ситуацията в Украйна не  се нормализира. Няма да разтрогваме договорите си с отбора",  коментира Гомес.

"Катастрофата със самолета на Малайзийските авиолинии стана  последната капка, която преля чашата на нашето търпение. Имам  жена и малък син и не мога да поставя живота им в опасност. Нося отговорност за моето семейство", каза още той.

В края на миналата седмица шестима южноамерикански играчи на шампиона Шахтьор Донецк избягаха от лагера на тима след  контролата с Олимпик Лион в Анеси. Те предложиха да тренират  самостоятелно в Швейцария до стабилизирането на обстановката в  страната.

На тях им беше предложено да бъдат поставени под постоянна охрана, докато нещата се поуспокоят. Първенството на Украйна стартира на 26 юли./БТА