От ръководството на Абърдийн отново раздухаха скандала около българския национал Александър Тонев в Шотландия. Футболистът на Селтик е обвинен в расистка проява срещу играча на "доновете" Шей Лоугън. 

По-рано днес се появиха информации, че Футболната асоциация на страната няма да предприеме никакви мерки срещу българина, защото няма доказателства. Днес обаче от ръководството на Абърдийн обявиха, че са превели всичко необходимо и изискано от тях. 

"Обявяваме, че бяхме потърсени да предоставим всички необходими доказателства по жалбата, подадена от нас за инцидента между Шей Лоугън и Александър Тонев на 13 септември. Всичко, с което разполагаме, вече е предадено."

"Абърдийн ще помогне с всички средства и възможности. Длъжни сме да защитим нашия играч и го подкрепяме в битката му. Но оттук-нататък, докато не излезе официалното становище на асоциацията, няма да правим повече коментари", споделиха от ръководството на клуба. 

В Шотландия написаха в началото на седмицата, че ако се докажат расистките обвинения срещу Тонев, българинът моментално ще бъде изритан от Селтик. Той играе там под наем от Астън Вила.