Съавторът в най-новата книга на сър Алекс Фъргюсън – Майкъл Мориц, беше помолен да сравни две големи фигури, които познава добре.

Единият – дългогодишният мениджър на Манчестър Юнайтед, а другият – основателят на Apple Стив Джобс.

„Стив Джобс беше перфекционист като сър Алекс Фъргюсън, но бившият треньор на „червените дяволи“ имаше репутацията на суров човек, каквато шефът на Apple не беше“, сподели Майкъл Мориц.

Майкъл Мориц е син на бежанци от нацистка Германия, но е роден в Кардиф. Той е автор на първата книга за Стив Джобс, но в същото време и приятел със сър Алекс Фъргюсън. Двамата издадоха съвместна книга за лидерството, която се появи на бял свят преди два дни.

Според Майкъл Мориц, двамата му добри познати са имали сходни цели, но са много различни.

Помолен да сравни големите фигури, всеки успял в своята собствена сфера, Майкъл Мориц коментира: „Двамата се занимаваха в много различни области и имат разлика от половин поколение, но по своите пътища и двамата са перфекционисти.“

Сър Алекс за трансфера на Бербо: Беше болезнен процес

„За Стив продуктът никога не беше достатъчно добър и за Алекс отборът винаги можеше да се представи по-добре. Вероятно само няколко пъти Фъргюсън е казвал, че тимът играе толкова добре. Те са много различни все пак. Стив Джобс беше самотен, а сър Алекс за разлика него беше много общителен и щастлив. Така че те са много различни“, сподели Майкъл Мориц.

Фъргюсън: В Юнайтед само четирима бяха световна класа

Малко по-рано през седмицата той сподели още, че бившият мениджър на Манчестър Юнайтед е много стабилен в емоционално отношение. Докато ситуацията при Стив Джобс е била коренно различна, тъй като е осиновен и винаги се е питал защо е бил изоставен от родителите си.

„Мисля, че ако те осъзнаваха мащабите на постигнатото от тях, щяха да знаят, че са от друга планета. Не мисля, че Стив някога е ходил на футболен мач и не е бил фен на спорта. Сър Алекс бе прекарва много време пред компютъра. Но дълбоко в себе си двамата търсят съвършенството“, завърши Майкъл Мориц.