Доста интересни мачове с отношение към челото ще предложи днешната програма на Висшата лига. С изключение на Евертън, всички замесени в битката за по-предните позиции на класирането ще изиграят мачовете си, а Diema Sport 2 и Gong Play ще ви направят свидетели на случващото се в тях. 

Програмата от Премиършип започва с двубоя на лидера Манчестър Сити срещу коравия Тотнъм в Лондон. "Гражданите" допуснаха първото си поражение в предния кръг точно срещу лондонски тим, макар и на собствен терен. 

Сега момчетата на Мануел Пелегрини са решени на всичко, за да се върнат на победния път, а дали ще успеят да го сторят на "Уайт Харт Лейн", предстои да разберем от прякото предаване по Diema Sport 2 и Gong Play с начало 14:45 часа. 

Малко след края на този сблъсък, предстои още един от Премиършип. В него традиционният претендент за титлата Арсенал ще има тежка задача срещу единствения непобеден отбор в елита на Англия - Лестър. 

"Лисиците" посрещат "артилеристите" на свой терен и са устремени да продължат серията си без поражение, която вече набъбна на шест двубоя. "Топчиите" изостават на две точки от днешния си съперник и ако искат да се устремят още по-нагоре в класирането, нямат право на грешка. 

Дали лондонският гранд ще успее да стигне до трите точки, или Лестър ще продължи да поднася изненада след изненада, ще разберете днес само по Diema Sport 2 и на нашата платформа Gong Play

С този сблъсък обаче не се изчерпват емоциите от Висшата лига в съботния ден. Последният двубой за деня от програмата е отново с участието на лондонски тим. Шампионът Челси гостува на Нюкасъл в битка на два колебливо представящи се отбора от началото на сезона. 

Момчетата на Жозе Моуриньо имат спешна нужда от точки, за да не изостават в битката за първото място и желанието им да се завърнат на него. Те изостават на цели осем точки от лидера Манчестър Сити и грешки просто не са позволени. 

Още повече като се има предвид, че гостуват на един от най-слабите отбори в елита в момента. "Свраките" все още нямат победа и са предпоследни, като след тях е само регионалният им съперник Съндърланд. Двата тима са само с по две точки и ако не започнат да печелят скоро, нищо добро не ги очаква. 

Дали все пак "джордитата" ще изковат първия си успех, или Челси ще запише втора поредна победа за първи път този сезон, предстои да разберем от 19:30 часа с прякото предаване по Diema Sport 2, както и по нашата платформа Gong Play