Съботният ден е отреден на най-голямото дерби на английския футбол. От 19.30 часа на стадион "Олд Трафорд" Манчестър Юнайтед приема Ливърпул във важен двубой, който може да даде посока на сезона и за двата отбора.

В последния двубой между двата отбора в Манчестър "червените дяволи" победиха с 3:0 и сега ще опитат да стигнат до нов успех.

До момента обаче Юнайтед изпитва сериозни проблеми в атака, а звездата Уейн Рууни няма гол вече в 10 мача в първенството. Ливърпул обаче не може да се похвали с нещо повече, след като мърсисайдци имат едва 2 гола в 4 мача.

И двата отбора са с по 7 точки, а в последните си мачове преди паузата за националните отбори претърпяха първите си загуби във Висшата лига. Юнайтед спря устрема си с поражение 1:2 от Суонси, а Ливърпул загуби звучно с 0:3 от Уест Хем на "Анфийлд".

Очаква се Давид де Хеа да изиграе първия си мач като титуляр, след като подписа нов договор. Майкъл Карик отново е на разположение, но извън сметките остава Фил Джоунс. Появиха се слухове, че и Уейн Рууни няма да бъде на разположение.

За Ливърпул Филипе Коутиньо е наказан, а Джордън Ибе и Дани Ингс може да заместят бразилеца. Джордън Хендерсън и Адам Лалана са под въпрос, а Даниел Стъридж няма да вземе участие, въпреки че вече се завърна към тренировката на тима.

Мачът можете да гледате на живо в ефира на Diema Sport 2, както и на нашата онлайн платформа Gong Play.