След успеха с 3:2 над Саутхемптън, мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал призна, че вече се замисля за титлата на Англия. Според холандеца, "червените дяволи" могат да се съревновават с лидерите.

"Това е фантастичен резултат като гост на Саутхемптън и мисля, че направихме заявка, че трябва да се борим за титлата", заяви Ван Гаал пред официалния сайт на клуба.

В момента Юнайтед е само на 2 точки зад градския си съперник Манчестър Сити след старт на сезона, който преди победата над "светците", беше считан за разочароващ от много от феновете на тима.

В първия сезон на Ван Гаал отборът демонстрира сериозно подобрение и стигна до място топ 4, а сега специалистът смята, че Юнайтед ще бъде още по-близо до челото.

"Това, което казвам през цялото време е, че трябва да се подобряваме. Но миналата година бяхме достатъчно близо, за да сме шампиони. Когато си спомните за мача срещу Челси като гости, беше много близо, но не успяхме да вкараме."

"Да вкараш е най-важното нещо, видяхте го днес, Саутхемптън можеше да вкара за 2:0 в първите 15 минути, но не го сториха и после ние вкарахме. След това бяхме по-добият отбор."

Не такова обаче бе мнението на мениджъра на Саутхемптън Роналд Куман. "Няма да говоря за Ман Юнайтед, говоря само за нашия отбор. На моменти показахме нашата сила и може би зависи от техните слабости, но демонстрирахме класата си в офанзивен план."

"Разочарован съм, защото според мен се бихме сами. Направихме много добри неща. Имаше някои моменти в мача, в които поставихме напрежението върху тях. Видяхме слабостите на Манчестър Юнайтед в дефанзивен план."