В Манчестър Юнайтед отново са се възцарили безгрижни дни. Поне това си личи от изказването на мениджъра на клуба Луис ван Гаал след победата с 1:0 над Уотфорд в междинния кръг на Висшата лига. 

Само до преди малко повече от седмица сезонът на "червените дяволи" изглеждаше безвъзвратно изгубен, но сега тимът има отново шансове за два трофея, а и за място в Топ 4 във Висшата лига след поредица важни победи. 

"Радостта отново е сред нас. Сега се борим, често имаме затруднения, но важното е, че излизаме с боен дух и печелим важни победи като тази срещу Арсенал, като тази срещу Уотфорд сега. Пак сме щастливи."

"Голяма роля за това изиграха младите момчета, които донесоха своя биткаджийски дух в съблекалнята. Сега, като виждам как се смеят и шегуват всички преди мач, просто ми става красиво. Доста и от момчетата преодоляха контузии, което няма как да не повдига духа им", сподели Ван Гаал. 

Той даде и оценката си на мача със "стършелите", като отличи автора на единственото попадение Хуан Мата. Испанецът се разписа малко преди края с великолепен гол, за да донесе ценните три точки. 

"Прави сте, че имахме трудности в този мач и не бяхме на най-високото си ниво, но не можете да отнемете заслугата на Мата за гола му. Времето беше много лошо и това направи двубоя по-скоро битка, отколкото качествен сблъсък."

"А това срещу тим като Уотфорд е опасно, защото те са по-здрави физически от нашите момчета, които пък са по-технични. Но моят отбор даде всичко от себе си и аз поздравих всеки един от тях за представянето и спечелените три точки", сподели още Ван Гаал на пресконференцията след мача.