Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал изрази задоволство от постигнатия по драматичен начин хикс срещу Челси в дербито на 9-ия кръг на Висшата лига. Мачът завърши 1:1 на "Олд Трафорд". 

До последно обаче "червените дяволи" бяха под угрозата да загубят, но гол в последните секунди на Робин ван Перси им осигури поне равенство срещу лидера в класирането. Точно този дух е харесал на холандския специалист. 

"Мисля, че отново показваме този голям дух.Не се отказваме до последната минута и вярваме, че ще постигнем попадението, независимо колко е негативен резултатът. Браво на момчетата за това."

"Имам чувството, че можехме да спечелим този мач, но не го направихме. Вината за това си е изцяло наша, не е на опонента. Но все пак съм доволен, че показахме, че сме равни с най-добрия отбор в Премиършип към този конкретен момент", сподели Ван Гаал. 

Той обясни и защо се е стигнало до гола на Челси. "Сините" откриха резултата с гол на Дидие Дрогба, който се разписа с глава след корнер. Тогава той беше пазен от ниския Рафаел да Силва. 

"В такива ситуации до Дрогба трябваше да са Маруан Фелаини и Далей Блинд. Но се е получила недостатъчно добра комуникация между тях и Рафаел и затова последният е пазил нападателя. Тези неща трябва да ги изкореним", сподели още Ван Гаал.