Апетитът идва с яденето и тази поговорка важи изключително много в случая с Лестър от този сезон. След като започнаха кампанията с амбицията да не изпаднат и на практика изпълниха тази цел още при преполовяването ѝ, сега "лисиците" явно се целят много по-високо. 

Мениджърът им Клаудио Раниери първоначално твърдеше, че иска от момчетата си да спечелят 40 точки, което се смята за минимума, гарантиращ оцеляването в Премиършип. Тази кота беше достигната в равенството с Борнемут снощи, а сега италианецът поиска нови 39 точки от момчетата си. Това би им осигурило място в Топ 4 в края на сезона и в Шампионската лига от лятото, ако стане факт. 

"Вече можем да сме спокойни за бъдещето си и просто да трупаме точки. През първата половина на сезона постигнахме 39 точки, така че сега ще искам още 40 от момчетата си през втората половина, за да не изоставаме от представянето си."

"Знам, че е много трудно да се постигне такова нещо, но тази лига е просто откачена и всичко може да се случи в нея. Но и активът им до момента е просто уникален и аз им благодаря", сподели Раниери.