Изненадата на сезона във Висшата лига Лестър Сити записа разочароващо 0:0 у дома срещу Борнемут в мач от 20-ия кръг на английския шампионат. Предварителните очаквания за лесна победа на домакините не се оправдаха, като новакът в Премиър лийг удържа техния щурм при все, че от 57-ата минута нататък играха с човек по-малко. Именно изгонването на Саймън Франсис донесе и най-добрият шанс за „лисиците“, ала Рияд Марез пропусна от бялата точка.

В срещата на „Кинг Пауър Стейдиъм“ имаше място за всичко друго, но не и за защитен футбол. Двата тима се впуснаха в атака още от началото и в 14-ата минута Джошуа Кинг пропусна първата изгодна възможност. Ирачът на „черешките“ засече с глава добро центриране от фланга, за да види как топкат прелита над целта.

Дванадесет минути по-късно Лестър беше изключително близо до гола. Джейми Варди направи страхотен набег в наказателното поле, за да стреля отблизо. Неговият шут разтресе дясната греда, което спести главоболия на Артур Боруц.

Борнемут имаше още възможности до края на полувремето. Първо Джуниър Станислас не успя да намери вратата с шут от десетина метра, а в 37-ата Кинг взамодейства с Дан Гослинг, преди халфът да стреля мощно над гредата.

След паузата „лисиците“ определено вдигнаха оборотите и притиснаха опонента си. Още в 51-ата минута Варди размина няколко човека, след което шутира към долния ляв ъгъл. Боруц внимаваше, плонжира и изби. При последвалия корнер капитанът на домакините Уес Морган се извиси и стреля с глава малко над гредата.

Най-дискусионният миг настъпи в 57-аа минута, когато Варди се отскубна от защитата на Борнемут с топка в крака и влезе в наказателното поле. Саймън Франсис го застигна и с шпагат успя да избие топката, ала последното убягна от вниманието на рефера. Андре Маринър изгони защитника с директен червен картон и назначи дузпа, а зад топката застана Рияд Марез. Алжирецът опита да стреля до лявата греда, ала Боруц уцели посоката и изби изстрела, за да съхрани равенството.

Този пропуск като че ли нанесе тежък психически удар по тима на Клаудио Раниери, който въпреки усилията си вече не играеше със същата точност. „Лисиците“ дадоха всичко от себе си, но трябваше да се задоволят с второ поредно нулево равенство.

Това позволи на Арсенал да дръпне с 2 точки на първото място, като Лестър има 40, а „топчиите“ - 42. Борнемут от своя страна събра 21 пункта и поне временно мина на точка пред 16-ия Челси.

Висша лига, 20-и кръг, резултати:

Арсенал – Нюкасъл 1:0

Манчестър Юнайтед – Суонси Сити 2:1

Норич – Саутхемптън 1:0

Съндърланд – Астън Вила 3:1

Уест Бромич – Стоук Сити 2:1

Лестър – Борнемут 0:0

по-рано днес: Уест Хем-Ливърпул 2:0

от 19,30 часа: Уотфорд – Манчестър Сити