Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не е сигурен, че отборът е успял да преодолее лошото начало на сезона и е излязъл от кризата, въпреки че победата и двата мача без допуснат гол в последната седмица са дали увереност на всички в клуба.

Лондончани направиха най-слабия старт на кампанията в английското футболно първенство от 37 години, като спечелиха само два от първите си осем мача от Висшата лига.

"Все още не знам дали сме преодолели кризата. Играчите винаги са се държали заедно, като всеки един от тях мъжки признаваше собствената си отговорност за слабото начало на сезона. Статистиката е проста. Допуснали сме шест гола от индивидуални грешки, но въпреки това винаги сме се подкрепяли. Сега постигнахме два важни резултата - 3 точки във Висшата лига след два мача без победа и равенство като гост в Шампионската лига срещу директен съперник. Винаги сме били солидни, компактни и заедно, но е очевидно, че настроението ни се подобрява от тези резултати", заяви Моуриньо.

Челси гостува на "Болейн Граунд" за лондонското дерби срещу четвъртия в класирането Уест Хям в събота.

"Само трябва да погледнете класирането, от което е ясно, че ни очаква тежък мач", заяви португалецът, който допълни, че е впечатлен от мениджъра на съперника Славен Билич.

"Аз го харесвам много като треньор. След хърватския национален отбор той води Бешикташ, а сега Уест Хем. Имам представа от идеите му. Като човек не го познавам, но имам чувството, че можем да бъдем приятели", каза още португалецът.

Челси ще бъде без контузените Педро, Лоик Реми, Бранислав Иванович и Тибо Куртоа за гостуването на "Ъптън Парк", където "сините" имат седем победи, равенство и само една загуба при последните си девет визити.

Дербито между Уест Хем и Челси е в събота от 17 часа и може да гледате по Gong Play и Diema Sport 2, както и да проследите в Gong.bg.