Саутхемптън спря серията от четири поредни загуби. „Светците“ постигнаха категорична победа с 3:0 при домакинството си на Евертън от 17-я кръг на Премиършип.

Домакините поведоха в резултата в 38-та минута, след като Ромелу Лукаку си отбеляза нелеп автогол. След центриране от корнер в наказателното поле на Евертън, белгиецът засече топката в собствената си врата.

Саутхемтпън удвои своята преднина в 65-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Евертън Шей Лонг свали с глава топката към Грациано Пеле, който отблизо не пропусна да се разпише.

„Светците“ продължиха да бъдат по-настоятелни и в 69-та минута след центриране от фаул в наказателното поле на Евертън Жозе Фонт стреля с глава, като насочи топката опасно в горния ляв ъгъл на вратата, но Тим Хауърд спаси.

Ромелу Лукаку се справи добре със защитата на Саутхемптън в 79-та минута и стреля опасно, но Фрейзър Форстър успя да спаси.

Саутхемптън отбеляза трети гол в 82-та минута, когато Стивън Дейвис центрира в наказателното поле на Евертън, където Мая Йошида засече топката с глава и я изпрати във вратата на Тим Хауърд.

Домакините бяха близо до това да вкарат и четвърти гол в 86-та минута след удар на Райън Бертранд, но топката премина в страни от левия стълб на вратата на Тим Хауърд.

В добавеното време на срещата Ромелу Лукаку направи много голям пропуск. Той получи добър пас в наказателното поле на Саутхемптън, но стреля слабо и право в ръцете на Форстър.

След този успех Саутхемптън е пети с 29 точки, докато Евертън е десети с 21 точки.