От четвъртия опит Ливърпул най-сетне постигна първата си победа под ръководството на Юрген Клоп. След три последователни ремита мърсисайдци се поздравиха с минимален успех 1:0 над Борнемут в 1/8-финалите за Купата на Лигата в Англия.

Очаквано Клоп даде шанс на много играчи, които обичайно не попадат сред титулярите за „червените“, от които силно впечатление направи португалският полузащитник Жоао Тейшейра. Той бе един от тримата младоци сред стартовите 11 заедно с бранителя Конър Рандъл и халфа Камерън Бранаган.

Публиката на „Анфийлд“ изтръпна сериозно в петата минута на мача, когато Джо Алън лековато загуби топката в собствената си половина, а играчите на Борнемут набързо я насочиха към Джуниор Станислас, който литна бранител по пътя си, преди Адам Богдан да спаси шута му.

Домакините отвърнаха с гръмотевичен шут на Роерто Фирмино от около 24 метра, който влиташе под гредата, ако не беше намесата на вратаря Адам Федеричи. Две минути по-късно обаче стражът бе безпомощен. Ориги буквално прелетя покрай защитата отдясно и подаде към Фирмино, който с хубав пас изведе Жоао Тейшейра, а младокът с пета плъзна топката покрай вратаря. Тя бе спряна пред голлинията, но изчистването не бе достатъчно добро и Натаниъл Клайн опъна мрежата за 1:0.

Почти веднага гостите можеха да изравнят след подхлъзване на Рандал в 20-ата минута, което позволи на Мат Ричи да получ топката на добра позиция за центриране. Той успя да намери Станислас с подаването си, но Богдан отново бе на ниво.

В 33-ата минута Ливърпул трябваше да направи принудителна смяна в редиците си, след като Коло Туре получи травма и Мартин Шкъртел зае мястото му.

До края на полувремето двата тима си размениха по един шанс, като първо Богдан отрази шут на Станислас от остър ъгъл, а в продължението Жоао Тейшейра не можа да се възползва от чудесно центриране на Джордан Айб и намери външната страна на мрежата.

След паузата Ливърпул имаше първия голям шанс. В 58-ата минута Дани Пю задържа топката рисковано в половината си и Фирмино му я отне. Бразилецът обаче не успя да спечели дуела с вратаря и шутира в аут покрай гредата.

В 81-ата Тейшейра опита да ознаменува никак нелошия си мач с атрактивно изпълнение на пряк свободен удар, ала Федеричи изби шута му.

В другия по-интересен мач от 1/8-финалите Манчестър Сити нямаше никакви проблеми да се разправи с Кристъл Палас у дома, където се поздрави с победа 5:1. И двата тима заложиха предимно на титулярите си, но формата на „гражданите“ бе направо обезкуражаваща. В 22-ата минута Вилфред Бони откри резултата, а минутка преди края на полувремето младият талант Келечи Ихеаначо асистира на Кевин де Брюин за 2:0.

Малко преди да измине час игра белгиецът върна жеста към своя съотборник, който по много хубав начин матира вратаря Уейн Хенеси за трети път в срещата.

Яя Туре покачи до 4:0 в 76-ата минута, когато реализира дузпа, а почетният гол за „орлите“ е дело на Деймиън Дилейни минутка преди края на редовното време. "Гражданите" обаче имаха последната ръка в срещата и дълбоко в продължението Ману Гарсия оформи крайното 5:1.