Селекционерът на Англия Рой Ходжсън даде обяснение за нецензурните думи, които изрече при изказването си след мача на тима му с Норвегия. Англичаните победиха с мъка с 1:0, а впоследствие специалистът изпусна нервите си след въпрос на журналист. 

Репортерът го попита защо отборът му е отправил само два удара в очертанията на вратата на съперника и това отприщи реакцията на Ходжсън, който нарече въпроса му "ши***и л***а". А малко след това се разкрещя на играчите си на тренировка и пак използваше нецензурни думи. 

"Вижте какво, аз съм нормален човек и като всеки нормален човек псувам. Попържам и пред жена си, но никога не съм го правил като дете. Какво обяснение искате да ви дам, защо използвам такива думи ли? Ами такъв съм си!"

"Хора, все пак е 2014 г. Всеки човек има правото да псува и аз го правя. В какъв свят се опитвате да ме вкарате? Искате да ме изкарате враг едва ли не от една моя изпусната дума."

"Не забравяйте, че все пак аз съм футболен треньор. Преди това съм играл футбол и в непрофесионалните дивизии, където всеки ден се срещах с докери и други обикновени работници. Всяка втора тяхна дума е псувня. Та какво очаквате от мен!"

"Тези хора не знаят други думи, освен нецензурни и какво от това. Ако ме питате защо псувам, не мога да ви кажа. Но мисля, че речникът ми е беден, просто се изплъзват. Не правете сензации от това", сподели Ходжсън.