Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че има сили да поправи грешките от началото на сезона и да върне тима на победния път във Висшата лига. От началото на сезона „червените“ записаха едва три победи в осемте си мача до този момент във всички турнири.

Името на специалиста е широко обсъждано в последния месец и мнозина смятат, че северноирландецът ще бъде уволнен в най-скоро време.

На днешната си пресконференция преди двубоя срещу Астън Вила, Роджърс обяви, че не се притеснява от спекулациите за неговата смята. За мениджърския пост в Ливърпул се спрягат имена като Юрген Клоп и Карло Анчелоти, като първият обяви, че е готов да води тим от Висшата лига, което допълнително засили спекулациите.

„Винаги има спекулации. Откакто съм тук, може би над 10 имена са спрягани за моя пост. Имам редовен контакт със собствениците и връзката ни винаги е била силна. Дори да съм тук още един ден, един месец или една година, аз винаги ще давам най-доброто от себе си, за да постигнаме резултати“, коментира Роджърс.

„Престоят ми тук е наистина приятен и се надявам, че така ще продължи. Искам да си гарантирам, че ще остана тук за дълъг период. Ще дам най-доброто от себе си, за да подготвя играчите си да играят вълнуващ, динамичен футбол и да печелят мачове“, продължи северноирландецът.

„Знам, че трябва да постигнаме резултати и приемам това предизвикателство. Аз съм по-добър мениджър, отколкото бях преди три години. Посланието ми към феновете е да застанат зад отбора. Става дума за няколко добри резултата. С една победа се завръщаме в Топ 4“, каза още Брендън Роджърс.

Ливърпул се намира на 13-та позиция във временното класиране, а в събота приемат отбора на Астън Вила на „Анфийлд“.