Мениджърът на английския шампион Лестър Клаудио Раниери заяви, че не е изненадан от ранните победи на своите в Шампионската лига. Ислам Слимани вчера с единственото си попадение за 1:0 над Порто в група Е. Резултатът идва само няколко дни след тежкото поражение с 1:4 от Манчестър Юнайтед, в който Лестър стана първия шампион на Англия допусна четири гола за едно полувреме. Но въпреки колебливите резултати, Раниери продължава да се държи както и през миналия сезон- опитвайки се да пренася всичко на шега.

"Аз съм щастлив, когато виждам моите футболисти както в този мач- демонстрирайки нашия си дух. Аз разпознавам моя Лестър, когато играем по този начин, когато играем като отбор. И ако го направим, няма от какво да бъда изненадан“, обясни Раниери.

Публиката на Кинг Пауър Стейдиъм видя и първата победа на Лестър в Шампионската лига, 132 години след създаването на клуба. "Феновете ни бяха фантастични. Във всеки мач те ни подкрепят невероятно, днес обаче беше по-специален ден. А и победата ни срещу Порто е много важна, защото Порто е много силен отбор, с опитни и класни играчи. Беше важно да вкараме първи гол, а след това да се защитаваме. Бяхме много умни, много внимателни и винаги близо до ситуацията“, обясни рецептата за успеха Раниери.

Единственото попадение дойде в 25-ата минута, когато Слимани се разписа с глава след центриране на Рияд Марез. За Слимани срещата беше и по-специална, тъй като той дойде от местния съперник Спортинг Лисабон и забива 6-и гол в последните си четири мача срещу Порто. "Очаквах да направят нещо, защото специално ги извиках на разговор преди мача. Риад и Слимани. Казах ми: хайде момчета, искам от вас нещо различно. И те го направиха“, каза още Клаудио Раниери.