Футболистът на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг прогнозира равностойна и непредвидима битка за титлата във Висшата лига през новия сезон, след като всички основни претенденти са подсилили отборите си с нови попълнения.

Стърлинг направи дебюта си за новия отбор при победата с 3:0 над Уест Бромич на старта във Висшата лига.

Той пристигна това лято от Ливърпул за сумата от 49 милиона паунда, което го превърна в най-скъпия английски играч за всички времена.

"Очаквам един труден сезон и изпълнен с обрати сезон“, заяви 20-годишният футболист пред сайта на клуба.

„Всеки отбор във Висшата лига подобри състава си и сега имат дори по двама добри играчи на пост.“

В неделя за Сити и Стърлинг ще има първи истински тест в първенството- домакинство на Челси на Жозе Моуриньо, който завърши 2:2 в първия мач от сезона със Суонси на собствен терен.

"Челси е много силен отбор във всяка една линия от защитата и халфовата линия до атаката. Но знам, че ще бъде много здрав мач и искам да играя в него. Знам каква статистика имам срещу тях в миналото, но се надявам тази среща да бъде в наша полза. Ще ги приемам на нашия стадион, първа среща пред нашата публика. Трябва да направим вярната стъпка в този двубой“, добави Стърлинг.

Той обяви, че има свои лични цели, които съвпадат с целите на клуба, но се надява, че всичко ще бъде изпълнено в края на сезона.