Нещастието за мениджъра на Арсенал след загубата от Уест Бромич стана още по-голямо. Той научи новините от лекарския щаб на "артилеристите" след края на този двубой, а те не са никак положителни. 

Заменените принудително Франсис Коклен и Микел Артета ще изкарат известно време извън терените. Все още не е ясно точно колко време няма да бъдат на линия, но със сигурност пропускат следващите поне два двубоя на "топчиите". 

Французинът пострада след удар в коляното и може да се окаже, че травмата му е по-сериозна от очакваното. Испанецът напусна терена с болки в прасеца и може би ще е на линия още следващия месец. 

Със сигурност обаче те двамата няма да са на линия за двубоите през следващите няколко дни. В средата на седмицата те играят с Динамо Загреб в Шампионската лига, а после през уикенда се срещат с Норич. 

В момента аут от сметките на Венгер са Аарън Рамзи, Дани Уелбек, Джак Уилшър, Тио Уолкът, Томаш Росицки и Алекс-Окслейд Чембърлейн. Очаква се обаче съвсем скоро някои от тях да се завърнат след лечението си.