Арсенал беше на страхотна позиция да излезе начело на Премиършип, макар и за кратко. "Артилеристите" гостуваха на Уест Бромич и успех в този мач ги извеждаше на първото място преди битката на Манчестър Сити с Ливърпул. 

Но "топчиите" паднаха с 1:2, въпреки че поведоха в резултата и се свлякоха в подреждането. В антигерой се превърна Микел Артета, който участваше и в двата гола на противника, като вторият беше дори автогол. 

За да е пълно нещастието на гостите от Лондон, те изпуснаха и дузпа в края, за да не могат да изравнят и така въпреки масирания натиск в последните минути и да си тръгнат максимално разочаровани. 

Мачът започна равностойно, като чистите положения се брояха на пръстите на едната ръка. Първият точен удар беше на Алексис Санчес в 15-та минута от пряк свободен удар, но Боаз Майхил улови без проблеми. 

Така се стигна до 28-та минута, когато гостите поведоха. Тогава Месут Йозил центрира перфектно от пряк свободен удар, Оливие Жиру беше непокрит в наказателното поле и с глава препарира уелския страж на "дроздовете" за 1:0. 

Но отговорът на домакините не закъсня. В 35-та минута те изравниха чрез Джеймс Морисън, който беше най-активният им играч през целия двубой. Той отбеляза доста подобно на "топчиите" попадение, като засече след центриране от пряк свободен удар за 1:1 и препарира Чех. 

Малко след това обратът беше пълен. Само три минути след това Джеймс Маклейн направи страхотен пробив по фланга и стигна до аутлинията, откъдето свърна топката към точката на дузпата. Там нямаше негов съотборник, но беше Микел Артета, който с ръка прати топката в собствената си мрежа за 2:1 и поля с леден душ гостите и агитката им. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея се изви истинска буря пред вратата на Боаз Майхил. Още в 47-та минута Йозил тресна гредата след страхотна атака на тима си, а последваха и няколко опасни атаки пред уелсеца. 

Джеймс Морисън имаше възможност да вкара за трети път в 57-та минута, но и той не беше точен. В 67-та минута Джоел Кембъл се озова сам срещу вратата, но отигра нескопосано топката и я прати в аут. Пасът към него беше на Санти Касорла. 

Лондончани продължиха да са много по-активни, но за малко да получат и трето попадение. В 72-та минута удар на Морисън срещна горната греда, а домакините претендираха за гол, но реферите не само, че не дадоха такъв, а дори отсъдиха и засада. 

Арсенал продължи да атакува масирано и стигна до дузпа в 83-та минута за събаряне на негов играч в наказателното поле. Зад топката застана Санти Касорла, но се подхлъзна в последния момент и прати топката над вратата. 

В последните минути натискът на "артилеристите" беше огромен, но Боаз Майхил направи чудеса на вратата и запази победата на тима си. Така УБА има вече 17 в актива си и се изкачи на 12-о място. Арсенал остава с 26 и е на четвърто място.