Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити завършиха 0:0 в дерби от 10-ия кръг на Висшата лига. Домакините успяха да нацелят греда чрез Лингаард в 84-ата минута на двубоя.  

Още в 8-ата минута домакините имаха претенции за игра с ръка на играч на Сити на границата на наказателното поле, но Клатенбърг остави играта да продължи.  Пет минути по-късно Стърлинг стреля опасно, но след като топката се удари в бранител на Юнайтед излизе в корнер. След изпълнението му опасността пред вратата на Де Хеа беше отразена.

В 19-ата минута Мата изпълни пряк свободен удар в близост до наказателното поле на Сити, но отбраната на "гражданите" се справи със ситуацията. Малко по-късно Рууни получи рана на главата, след като се сблъска с Компани и трябваше да получи лекарска помощ.

Рууни получи рана на главата

В 24-ата минута Де Брюин създаде опасност пред вратата на Де Хеа, но не сполучи. До 40-ата минута на срещата нито един от двата тима нямаше точен удар в очертанията на двете врати. След първото полувреме двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

Още в началните минути на втората част, в 50-ата минута Юнайтед имаше претенции за дузпа, но отново решението на съдията беше правилно. 

Най-интересните моменти от първото полувреме

В 62-ата минута Хуан Мата успя да излезе в голова позиция след като Бони сбърка, но Джо Харт излезе предвидливо и успя да отрази опасността. Удивителна беше пасивността и на двата тима в атакуващ план, а чисти голови положения липсваха.
 

В последните минути на срещата домакините упражниха натиск към вратата на гостите.

В 82-ата минута Навас стреля безопасно в ръцете на Де Хеа. Две минути по-късно Лингаард нацели напречната греда зад Харт, след като се измъкна зад бранителите на "гражданите" и отправи добър удар, но шансът не беше с него. Малко по-късно Смолинг стреля добре, но Харт се справи великолепно с удара на играча на Юнайтед. В крайна сметка двата тима не се победиха и завършиха 0:0.

В класирането Манчестър Сити е лидер в подреждането с актив от 22 точки като "гражданите" имат по-добри покзатели от Арсенал. Юнайтед е 4-ти с 20 точки.

Състави:

Юнайтед: Де Хеа, Рохо, Смолинг, Джоунс, Швайнщайгер, Валенсия, Мата, Шнайдерлин, Ерера, Рууни, Марсиал

Сити: Харт, Саня, Компани, Коларов, Отаменди, Яя Туре, Фернандиньо, Фернандо, Де Брюин, Стърлинг, Бони