Въпреки изказаната тотална подкрепа към мениджъра Жозе Моуриньо, от Челси явно работят и по варианти за бъдещето без него. Според вестник "Сънди Мирър", лондончани вече са направили първи контакти за ангажиране на заместник на португалеца. 

Изданието твърди, че става въпрос за аржентинския наставник на Атлетико Мадрид Диего Симеоне. Чоло прави истински фурор начело на "дюшекчиите" и се превърна в един от най-перспективните треньори в Европа в момента. 

Такава сделка обаче няма да е никак лесна. Първо, при уволнение на Моуриньо, на него ще му бъде изплатена рекордна неустойка. Тя е в размер на около 37.5 млн. паунда, което невиждано в света на футбола в момента. 

Но и привличането на Симеоне няма да е толкова лесно. Той има дългосрочен договор с Атлетико Мадрид, а клаузата за разтрогването му е над 20 млн. евро. Така уволнението на Моуриньо и назначаването на аржентинеца може да струва около 70 млн. евро на Челси. 

Такъв ход обаче може да се окаже наложителен за лондончани, тъй като те се представят ужасяващо от началото на сезона, а собственикът Роман Абрамович се е доказал като неособено търпелив към мениджърите си. "Сънди Мирър" дори твърди, че обявената подкрепа към Специалния е сигурен знак, че се мисли за уволнението му.