Арсенал се прости с една от надеждите си за трофей през този сезон. "Артилеристите" отпаднаха от турнира за Купата на Лигата, след като на 1/8-финалите се препънаха в гостуването си на представителя на Чемпиъншип Шефилд Уензди. 

При това шамарът, който "артилеристите" отнесоха, беше доста звучен. "Кукумявките" ги плеснаха с 3:0, а пък вечерта на елитния тим беше допълнително помрачена от контузиите на Тио Уолкът и Алекс Окслейд-Чембърлейн. 

Всъщност, двамата бяха едни от малкото основни играчи, които Арсен Венгер пусна в този мач, но още до 15-та минута те излязоха контузени. Първо Окслейд-Чембърлейн получи травма в подколянното сухожилие в 3-та минута, а на неговото място влезе Уолкът. Но само за да излезе след четвърт час, хващайки се за прасеца. 

Това сякаш предопредели какво ще се случи с "топчиите" в този мач. Още до почивката те получиха две попадения в мрежата си. Първо в 28-та минута Рос Уолъс откри резултата, разписвайки се от близка дистанция след центриране на Даниел Пудил. 

Арсенал опита да отвърне на удара, но Исмаел Бенасер и Алекс Иуоби стреляха далеч от целта. Тези пропуски бяха наказани от домакините в 40-та минута, когато вкараха втория си гол и предрешиха двубоя. 

Тогава заучено изпълнен корнер позволи на Рос Уолъс да центрира в наказателното поле, където беше Лукаш Жоао, който надскочи защитата и прониза с глава Петер Чех за 2:0. При този резултат дойде и почивката. 

И дори да имаше някакви надежди за лондончани да направят обрат и да докарат нещата поне до продължения, те умряха малко след подновяването на играта. В 51-та минута "кукумявките" направиха 3:0 и още тогава беше ясно, че са четвъртфиналисти. 

Тогава Том Люис намери Сам Хътчинсън и той стреля, а в последния момент Матийо Дебюши си вкара топката в мрежата. В цялата ситуация останаха съмнения за засада, но реферите не дадоха такава и резултатът стана класически. 

До края на мача положенията се брояха на пръстите на едната ръка. Колкото и да бяха те, нов гол не падна и така Уензди нанесе звучен шамар на елитния си съперник и ще играе на четвъртфиналите в турнира.