Арсенал се слави като отборът, чийто играчи са едни от най-често контузващите се в Англия. И това реноме на "артилеристите" се затвърди в мача с Шефилд Уензди от 1/8-финалите за Купата на Лигата. 

Още до 15-та минута двама футболисти на "топчиите" се оказаха по бързия начин в лазарета, а и двамата бяха от малкото основни футболисти, на които мениджърът Арсен Венгр разчиташе в този мач. 

Става въпрос за Алекс Окслейд-Чембърлейн и Тио Уолкът. Първият пострада още в 3-та минута, като получи разтежение в подколянното сухожилие. Той напусна терена на собствен ход, но се очаква да остане известно време извън терена. 

На негово място влезе Уолкът, но не престоя доста време в мача. Английският национал напусна контузен едва в 15-та минута, като се хвана за прасеца. Не е ясно колко време тази травма ще го задържи извън сметките на Венгер. 

За Уолкът това е 44-та контузия, откакто дойде в лондонския клуб. Единственият, който се е контузвал повече от него в последните години, е "Стъкления" Абу Диаби, който имаше 50 травми, преди да бъде освободен през лятото.