Контузиите се превърнаха в големия кошмар за Арсенал в последните години, а изследване показа кои са най-податливите на това играчи на "артилеристите". След като най-често травмиращият се футболист Абу Диаби си тръгна през лятото, се оказа, че в тима има достойни негови "наследници". 

Французинът, който получи прозвището "Стъкления" заради 52-те си различни контузии, е смело преследван от други двама - Тио Уолкът и Томаш Росицки. Те дори нищо чудно да го задминат в скоро време. 

Английският национал Уолкът е имал 43 различни травми от началото на кариерата си при лондончани. Веднага след него е чешкият национал, който 40 пъти е страдал от различни проблеми, а и в момента е в лазарета. 

И докато бъдещето на Уолкът при "топчиите" далеч не е под въпрос заради младостта му, то това на Росицки изглежда може да приключи с края на настоящия му договор точно заради травмите. Чехът е обвързан до края на сезона, но още не е играл през тази кампания заради поредната си травма и операция, този път в коляното.