Мениджърът на Кристъл Палас Нийл Уорнък беше разярен след последния съдийски сигнал при загубата на своя тим с 0:3 от шампиона Манчестър Сити.

Двубоят от 17-ия кръг премина под пълната доминация на „гражданите“, които откриха резултата малко след началото на втората част. Впоследствие в 61-ата минута Давид Силва реализира втория си гол, а малко по-късно – в 67-ата – се случи и спорната ситуация.

Тогава Яник Боласие задържа достатъчно добре отдясно и центрира към Джеймс Макартър, който с глава направи Джо Харт безпомощен. Съдиите обаче сбъркаха, като прецениха, че играчът на гостите е бил в засада и отмениха попадението.

„Не знам дали съдии от най-висока класа щяха да сбъркат. Той дори не беше близо до това е в засада. Това решение е срамно“, беснееше мениджърът на Палас.

„Асистент-съдията ще бъде разочарован, когато го види на запис. Не е толкова трудно да гледаш и да прецениш. Можеше да паднем и с 1:5, не мога да го отрека, но при 1:2 не беше изключено да ги изнервим. Работихме толкова здраво цяла седмица, не сме виновни ние, че голът не беше признат“, каза Уорнък.