Два от тимовете, застопорени в дъното на таблицата от началото на сезона на Премиършип, не можаха да излъча победител в битката помежду си. Уотфорд и Саутхемптън завършиха 0:0 на стадиона на новака в елита. 

Този мач обаче предложи доста емоции на зрителите. Първият сериозен шанс дойде за гостите, които можеха да поведат, когато Шейн Лонг се оказа сам срещу вратаря на "стършелите", но стреля слабо и не можа да го преодолее. 

Домакините отвърнаха с друга опасност в 40-та минута. Тогава Икечи Аня пусна прострелно центриране успоредно на голлинията, но за няколко сантиметра Одион Игало не можа да засече в празната врата. 

Малко след подновяването на играта Грациано Пеле и Шейн Лонг имаха страхотни шансове за Саутхемптън, но и те не можаха да се разпишат, така че нулевото равенство се запази и след тези моменти. 

В 61-та минута Седрик Соарес отправи страхотен далечен удар и топката прелетя само на няколко сантиметра встрани от дясната греда. Пет минути след това Етиен Капу имаше възможност да открие за Уотфорд, но и той не беше точен. 

До края по-чистите възможности бяха за "светците", но Седрик Соарес и Стивън Коулкър не успяха да се възползват от хубавите ситуации, открили се пред тях и в крайна сметка гол в този мач не падна. 

Така двата тима продължават без победа от началото на сезона в Англия. За Уотфорд това беше трето равенство от три мача, докато за Саутхемптън е второ, а те имат и една загуба от Евертън.