Отборът на Тотнъм нанесе сериозен удар по самочувствието на Манчестър Сити, побеждавайки като домакин с 4:1 в мач от 7-я кръг на английската Висша лига. Тотнъм записа трета поредна победа във Висшата лига след успехите срещу Съндърланд и Кристъл Палас. За Манчестър Сити пък поражението е второ поредно след загубата от Уест Хем.

Сити остава с 15 точки начело във временното класиране, но вторият Манчестър Юнайтед може да стане лидер, тъй като е с 13 точки и има мач срещу Съндърланд по-късно. Тотнъм пък излезе на пето място във временното класиране с 12 точки в актива си.

Попаденията за домакините реализираха Дайър, Алдейрвейрелд, Кейн и Ламела, а само първият гол в двубоя бе за Сити, дело на Де Брюин. Двубоят бе белязан и от лошо съдийство, след като при три от головете имаше съмнения за засада.

Манчестър Сити бе по-активен в първите минути и в 19-ата Серхио Агуеро получи чудесен пас, след което стреля, но Уго Лорис внимаваше и спаси вратата си. Гостите от Сити успяха да поведат малко по-късно с гол на Кевин де Брюин.

В 25-ата минута Де Брюин бе изведен от Яя Туре, напредна и реализира от близко разстояние за 1:0 в полза на Манчестър Сити, макар да останаха съмнения за засада при подаването.

Само две минути по-късно Рахийм Стърлинг пропусна отличен шанс да увеличи преднината за Сити, след като Лорис реагира добре.

Лондончани опитаха да върнат попадението, като в 32-ата минутаХари Кейн отправи нелош изстрел по посока вратата на Манчестър Сити, но бе неточен.

В края на полувремено Тотнъм пое инициативата, като в 41-ата минута при нова атака за домакините Кейн бе намерен с изгоден пас и стреля, но стражът на Сити Уили Кабайеро отрази удара. Малко по-късно Александър Коларов се оказа в удобна позиция и стреля по посока вратата на Тотнъм, но Уго Лорис бе на мястото си.

В 45-ата минута обаче дойде моментът на Тотнъм за първото полувреме, като след грешка в защита за Сити, топката стигна до Ерик Дайър, който мигновено стреля и реализира за 1:1. Гостите протестираха за засада при атаката на Тотнъм, но тя не бе отчетена от рефера.

Второто полувреме стартира също толкова неприятно за Манчестър Сити, колкото и приключи – инкасирайки ново попадение. В 50-ата минута след центриране на Ерик Ламела Тоби Алдейрвейрелд засече с глава и вкара за 2:1, възползвайки се от грешка на Кабайеро.

Тотнъм нанесе поредния си удар в 61-ата минута, когато след пряк свободен удар, изпълнен от Кристиан Ериксен, топката стигна до Хари Кейн, който вкара за 3:1 в полза на Тотнъм.

Домакините продължиха с по-умелите действия, като в 79-ата минута Ерик Ламела бе намерен с фантастичен пас, изигра ситуацията чудесно и реализира за 4:1, което бе и крайният резултат в двубоя, въпреки няколкото опити на гостите поне да намалят пасива си.