Арсенал и Тотнъм направиха запомнящо се дерби на Северен Лондон, но така и не излъчиха победител в него. Те завършиха 1:1, но резултатът можеше да е далеч по-различен, а и в полза на всеки един от двата тима. 

Преди почивката Хари Кейн откри за гостите, но малко преди края на мача Киърън Гибс изравни и предотврати загубата за тима си в този напрегнат мач. Този резултат обаче не позволи на "артилеристите" да се възползват от грешката на Манчестър Сити и да излязат еднолично на върха. 

Мачът започна с натиск на домакините, които имаха няколко интересни атаки в началото, но Алексис Санчес, Месут Йозил и Джоел Кембъл не бяха концентрирани и не можаха да затруднят Юго Лорис. 

В средата на първата част Ерик Дайър се озова на стрелкова позиция, но ударът му с глава мина над вратата и Петър Чех не се наложи да се намесва подобаващо на класата си, за да го предотврати. 

Постепенно "шпорите" взеха инициативата и правеха по-интересните неща пред противниковата врата. Това се отрази и в гол в тяхна полза в 32-та минута. Тогава Дани Роуз изведе перфектно Хари Кейн зад защитата и нападателят с хладнокръвен удар отбеляза за 1:0. 

До почивката "шпорите" имаха още шансове да се разпишат, но Хари Кейн и Ерик Ламела не бяха концентрирани в тези ситуации и в крайна сметка почивката дойде при гол преднина на гостуващия лондонски тим. 

След подновяването на играта "топчиите" се хвърлиха здраво напред. Те можеха да изравнят в 48-та минута, когато Джоел Кембъл имаше възможност да се разпише, но Юго Лорис се намеси подобаващо и предотврати попадението. 

"Шпорите" отвърнаха с положение пред вратата на противника само три минути след това. Кристиан Ериксен се озова на хубава позиция в наказателното поле и стреля, но в последния момент защитник изби. 

Положенията продължиха да се редуват пред двете врати и в 54-та минута Оливие Жиру можеше да се превърне в герой и да изравни. Тогава той стреля с глава от близка дистанция, но топката се отклони от горната греда. 

Малко след това отново той стреля с глава, но топката прелетя малко над вратата, а още в ответната атака Хари Кейн можеше да убие интригата с втори гол за Тотнъм, но Петър Чех се намеси великолепно и спаси. 

Размяната на опасни удари продължи, а Тотнъм сякаш взе инициативата около средата на втората част. Тогава Тоби Алдервейрелд стреля опасно от близка дистанция, но Чех пак показа класа и спаси. 

Така се стигна до 77-та минута, когато домакините най-после изравниха. Тогава Месут Йозил намери Киърън Гибс отляво в наказателното поле и той би до гредата. Лорис се намеси, но не можа да избие и топката падна зад него за 1:1. 

До края Оливие Жиру на два пъти можеше да направи обрата и пълен, но френският страж на "шпорите" се намеси подобаващо и в крайна сметка повече попадения до края на мача не паднаха. 

Така Арсенал събра 26 точки и има отново равен актив с лидера Манчестър Сити. Тотнъм е пети с 21 точки и все още не е чак толкова далеч от върха, който засега изглежда реалистична цел.