Тотнъм си поигра с огъня близо четвърт час, но успя да запише пета победа от началото на сезона. „Шпорите“ се наложиха с 3:1 срещу Астън Вила в последния мач от 11-ия кръг на Премиършип. По този начин лондончани продължават да нямат загуба от първия кръг насам, когато отстъпиха на Манчестър Юнайтед. Воденият от Маурисио Почетино отбор скъси дистанцията от водещите отбори само на пет точки.

Новият мениджър на Астън Вила Реми Гард изгледа двубоят от трибуните на „Уайт Харт Лейн“.

Двубоят започна по перфектен начин за Тотнъм, който поведе още в 3-та минута, когато Муса Дембеле бе изпуснат от Киърън Кларк. Белгийският футболист навлезе в наказателното поле на гостите и излезе сам срещу Брад Гузан, след което с много точен удар изпрати топката във вратата му.

Астън Вила можеше много бързо да отговори на предизвикателството. В 11-та минута Скот Синклеър направи добър пробив, като преодоля четирима футболисти на Тотнъм, след което стреля, но Уго Лорис успя да спаси.

Тотнъм разигра късо корнер в 25-та минута, което свари неподготвена защитата на Астън Вила. Дани Роуз стреля, но над напречната греда в аут.

Тотнъм удвои своята преднина в добавеното време на първата част, когато Дани Роуз центрира в наказателното поле на Астън Вила, където Джолеън Лескът не успя да избие добре топката с глава и тя попадна в краката на Деле Али, който не сбърка и изпрати топката във вратата на Брад Гузан.

Леандро Бакуна бе близо до това да вкара гол в 79-та минута, но след удара му топката срещна левия стълб на вратата на Уго Лорис.

Астън Вила все пак отбеляза почетно попадение в 79-та минута, когато Райън Мейсън подари топката на Джордан Аю, който стреля, топката рикошира в Ян Вертонген и влетя във вратата на Уго Лорис.

Астън Вила можеше да изравни резултата в 83-та минута, когато Леандро Бакуна центрира в наказателното поле на Тотнъм, където Уго Лорис излезе неразчетено, след което Руди Гестед стреля с глава, но не успя да намери очертанията на опразнената врата, а изпрати топката в аут.

Джордан Аю отправи хубав удар от дистанция в 85-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Тотнъм реализира трети гол в добавеното време на мача, когато Кристиан Ериксен комбинира с Ерик Ламела, който пусна към Хари Кейн, а той с премерен удар изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Брад Гузан.

Тотнъм се изкачи на пето място в класирането с актив от 20 точки, докато Астън Вила е на последна позиция с 4 точки. Тотнъм вече е в серия от 10 мача без загуба.