За кого стиска палци да стане шампион в първенството на Англия Стилиян Петров? И кого би отличил той от състава на лидера Лестър? Всички тези неща можете да видите във видеото, което Gong.bg публикува от изповедта на българския капитан. Кадрите са предоставени специално на нашата медия от авторите на интервюто "ITV News Central", чиято ексклузивна собственост са те.

По-рано днес публикувахме плановете му за завръщане във футбола, а сега можете да видите цялото интервю на Стенли пред английската телевизия, в което говори и за много неща от личния си живот и подкрепата на семейството му. 

Какво каза Петров за завръщането си на терена?

"Добре съм, благодаря. Работя много върху фитнеса и възстановяването си, така че се чувствам много добре. Имам големи планове, искам да се завърна във футбола. Казах на Астън Вила, че искам да започна предсезонна подготовка с тях."

"Разбира се, последната дума е тяхна, но имам позволение отдавна да играя. Имам програма, говорил съм с много лекари и диетолози, за да играя футбол отново на високо ниво. Всеки ми даде положителен отговор, с тази идея работя от година и половина. Играх в неделната лига, за да възстановя мускулите." 

"Направих няколко теста напоследък, те показват, че съм се възстановил мускулатурата си до нивото, на което беше преди да се оттегля. Наистина съм развълнуван. Много хора ще се съмняват в мен, но аз съм от хората, които мислят, че когато си наранен, после се връщаш по-силен." 

"Свалих и доста килограми, от 120 вече съм 90, така че ми остават само още 4, за да бъда на нивото, на което бях по принцип, докато играех. Наистина гледам напред и се надявам да играя."

Подкрепя ли го семейството в тази кауза?

"Двете ми момчета са много развълнувани, че искам да играя отново. Жена ми е много мнителна, все пак знае през какво минахме. А и знае колко много усилия полагах да съм във форма, когато играех."

"Тя имаше някакви съмнения, но наскоро ме погледна и ми каза: "Мисля, че ще се справиш", все пак ме гледаше как тренирам през последната година и половина. Ще бъде велико за мен и за семейството ми да играя отново. Това ми беше отнето и затова се радвам, че пак ще играя, сега имам шанса да си го върна."

Кой отбор иска да види шампион и кого би отличил от лидера Лестър? 

"Не е до вярване, а до това, което виждаш. Лестър победи всеки, те заслужават да спечелят лигата, защото победиха всеки, надиграха всеки. Надявам се да спечелят Лигата, а после се надявам да се представят много добре и в Шампионската лига." 

"Много ще се радвам за Марк Олбрайтън, ако спечели титлата. Той се доказа в отбор, който ще спечели Висшата лига, редом до Джейми Варди, Рияд Марез и останалите", завърши Петров в изповедта си пред "ITV News Central"